Okul Öncesi Eğitimi

Sevgili Anneler ve Babalar,

Özel Fen Bilimleri Okulları Aliağa Kampüsü Ana sınıfı olarak Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, özgürce düşünen, yenilikleri takip eden, kendini rahatlıkla ifade eden, ezberci eğitimden uzak, yaparak-yaşayarak keşfeden, sorumluluklarını farkında, yaratıcı düşünceye sahip, problemler karşısında çözüm yolları bulabilen, sorgulayan, meraklı, mutlu bireyler yetiştirmek temel hedefimizdir.

Okulumuzda, 48 ay ve üstü “büyük grup” ve “hazırlık grubu” olarak eğitim verilmektedir. Yaş gruplarına göre MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün oluşturduğu Okul Öncesi Eğitim Programı esas alınarak, çeşitli eğitim modelleri ile zenginleştirilmiş bir program uygulanmaktadır. Buna ek olarak gelişimsel gereksinimleri karşılamayı, gelişim alanlarının birbiri ile olan dinamik etkileşimini desteklemeyi, öğrencinin gelişim alanlarındaki kazanımlarını bir üst basamağa çıkarmayı, çeşitlendirmeyi ve zenginleştirmeyi hedeflemekteyiz. Esneklik ilkesini temel alan bu programda yer alan kazanımlar, ilkokul programlarında benimsenen ortak becerilerin tümünü kapsamaktadır.

Oyun merkezli etkinliklerde, öğrencinin aktif katılım ve yaşayarak öğrenme ilkeleri temel alınır.

Ana sınıfımızda İngilizce ve Almanca derslerinin yanı sıra, beden eğitimi, görsel sanatlar, müzik, bilişim teknolojisi, yaratıcı drama, eğlenceli bilim, satranç, zeka oyunları, rehberlik dersleri de yapılmaktadır.

Günde 9, haftada 45 saat ders yapılır. Okul 09.00’da başlar, 16.40’ta biter. İlk ve 8. ders kahvaltı için ayrılmıştır. Öğrenciler kahvaltı ve yemeklerine dönüşümlü olarak sınıf öğretmenleri ve İngilizce öğretmenleriyle giderler.

Bizler sizin en değerli varlıklarınız olan çocuklarınızın, var olan yeteneklerini birlikte keşfetmek ve geliştirmek için sizleri Özel Fen Bilimleri Okulları Aliağa İlkokulu ile tanışmaya davet ediyoruz.