eTwinning

MINDFULNESS

MINDFULNESS – BİLİNÇLİ FARKINDALIK PROJESİ”Kendinizi şu anda ve burada olmanın deneyimine bırakın.”
Mindfulness’ın ardında yatan fikir, şimdiki ana odaklanmanın kişinin stres, zorlayıcı duygular ve olumsuz düşüncelerle daha iyi baş etmesine yardımcı olmaktır. Öğrencilerimizin içinde bulunduğu pandemi, ergenlik, sınav stresi, zorlayıcı aile ilişkileri vb. durumlar onların gerek beden gerek zihin algılarını engellemektedir. Özellikle bu dönemde öğrenciler sosyal ve duygusal değişimler yaşıyor ve üzerinde büyük bir sosyal baskı hissediyor. Bu aynı zamanda bazı çocuklar için psikolojik hastalıkların başlangıç düzeyi, depresyon ve yalnız kalma isteği sınav stresi ile birleşiyor. Çocukların bu dönemde sağlam bir baş etme stratejisi olması büyük önem arz ediyor. Bu proje ile öğrencilerimizin bu sorunlarla baş etmesine yardımcı olacak teknikleri öğrenmelerini sağlamak ve bu teknikleri günlük hayatın içinde uygulamalarına imkan vermek amaçlanmaktadır.