İlkokul

Sevgili Anneler ve Babalar,

     Özel Fen Bilimleri Okulları Aliağa Kampüsü İlkokulunda öğrencilerin sağlam akademik temeller üzerine yapılanan doğru akademik alışkanlıklara sahip olmaları hedeflenmektedir. Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfedebilmeleri için çeşitli atölye çalışmaları ile zenginleştirilmiş olan eğitim programı, sosyal ve duygusal olarak da gelişimi hedefleyen rehberlik ve kulüp çalışmaları ile desteklenmektedir.

Günlük Rutinler

     Günde 9, haftada 45 saat ders yapılır. Okul 09.00’da başlar, 16.40’ta biter. İlkokul sınıflarının 4. saatten sonra 40 dakika öğle yemeği arası bulunmaktadır. Her Pazartesi sabahı ve Cuma akşamüstü tören yapılır (istiklal marşı okunması); öğrencilerin bu törene katılımı zorunludur. Bu törenlerde okulla ilgili duyurular, başarılar, etkinlikler paylaşılır. Öğrencilerin sınıflarına acıktıklarında sağlıklı tüketebilecekleri atıştırmalıklar gelir. Öğrenciler, yemeklerine sınıf öğretmenleri ile giderler. Öğrencilerin ihtiyaç duydukları materyaller sınıflarda bulunmakla birlikte, okul içinde bir satış ofisi de mevcuttur.

     1. sınıfta okulumuza servisle gelen öğrencilerimiz servislerinin yerlerini, servis hostesi ve şoförlerini öğrenene kadar bir hafta boyunca öğretmenleri tarafından sınıflarına bırakılır ve okul çıkışında yine servise kadar öğretmenleri tarafından kendilerine eşlik edilir. Diğer sınıflarda ilk günlerde öğrencilere servislerini öğrenene kadar servis sorumluları, öğretmenler ve destek personel yardımcı olur. 1. sınıflarda kendi binaları dışındaki alanlarda yapılan branş derslerinde, branş öğretmeni öğrencileri sınıftan alarak onlara eşlik eder.

     Diğer sınıflarda oryantasyon çalışmaları kapsamında öğrencilerin kampüs alanlarını ve branş öğretmenlerini tanımalarına yönelik bir program yürütülür.

     Öğrencilerin haftalık olarak sınıflara göre ders programlarında aşağıdaki gibi bir dağılım bulunmaktadır:

  • 1.Sınıflar: Sınıf öğretmeni ile Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi dersleri yapılmaktadır. 45 saatlik programda sınıf öğretmeninin yürüttüğü üç ana derse ek olarak İngilizce, Almanca, Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi, Bilgisayar, Yaratıcı Drama, Satranç, Eğlenceli Bilim, Zeka Oyunları dersleri verilmektedir. Öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerini desteklemek için haftada 1 saat Rehberlik Etkinlikleri çalışmalarına ayrılmıştır.
  • 2.Sınıflar: Sınıf öğretmeni ile Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi dersleri yapılmaktadır. 45 saatlik programda sınıf öğretmeninin yürüttüğü üç ana derse ek olarak İngilizce, Almanca, Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi, Bilgisayar, Yaratıcı Drama, Satranç, Eğlenceli Bilim, Zeka Oyunları ve rehberlik dersleri verilmektedir.
  • 3.Sınıflar: Sınıf öğretmeni ile Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi ve Fen Bilimleri dersleri yapılmaktadır. Haftada 1 saat rehberlik etkinlikleri çalışmalarına ayrılmıştır. 45 saatlik programda geriye kalan ders saatleri İngilizce, Almanca, Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi, Bilgisayar, Yaratıcı Drama, Satranç, Eğlenceli Bilim, Zeka Oyunları dersleri olarak planlanmıştır.

İngilizce Eğitimi

     İlkokul sınıflarında İngilizce eğitiminde amaç öğrencilerin İngilizce’ye ilgi duyarak önce kelime kalıpları öğrenmeleri, okuma yazma becerisini kazandıktan sonra İngilizce yazma ve okuma alanında gelişmeleri ve kendilerini ifade edebilmeleridir. Hem Türk hem de yabancı öğretmenlerle yürütülen programda 3. sınıfın sonunda öğrencilerin A2 seviyesinde İngilizce konuşabilme, anlama ve yazma becerilerine sahip olmaları hedeflenmektedir.

Almanca Eğitimi

     Okulumuzda ilkokul seviyesinde verilen Almanca eğitiminde amaç; öğrencilerin dile ilgi duymaları, belli kalıpları ve günlük kullanılan kelimeleri öğrenerek kendilerini ifade etme konusunda gelişmeleridir

Rehberlik Servisi

     İlkokul Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi, yaptığı çalışmalarla öğrencilerimizin okula başladığı ilk günden ilkokuldan mezun oldukları zamana kadar kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerilerine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı ve yaratıcı bireyler olmalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Okula uyum, akranla uyumlu ilişkiler, sosyal beceriler, iletişim, sorumluluk, dikkat gelişimi ve doğru akademik alışkanlıkların kazandırılması çerçevesinde yürütülen rehberlik programı, veli ve öğretmenlere de öğrencilerin gelişimi konusunda müşavirlik vermektedir.