Doğa olayları arasında insanoğlunu en çok zorlayan durumlardan biri depremlerdir. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız ve ülkemizdeki 11 şehri etkileyen deprem hepimizi derinden üzmüştür. İlk anda yaşadığımız bu şok ve üzüntü sonrasında kendimize “Ne yapabiliriz? Nasıl destek olabiliriz?” diye sorduğumuzda birçok seçenek karşımıza çıkmıştır. Bunlardan biri depremden etkilenen ve yaşama tutunan her bir birey için, nefes aldığı her an psikososyal destek süreci başlatmaktır. Biz de bu büyük resmin en önemli parçalarından biri olan “Psikolojik ilk Yardım Öğrenci Sunumu”nu öğrencilerimizle yaparak deprem farkındalığı oluşturmaya, neler yapabileceğimizi anlatmaya çalıştık.