Rehberlik

Rehber

Lise Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi, yaptığı çalışmalarla öğrencilerimizin okula başladığı ilk günden liseden mezun oldukları zamana kadar kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerilerine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı ve yaratıcı bireyler olmalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Okula uyum, akranla uyumlu ilişkiler, sosyal beceriler, iletişim, sorumluluk, dikkat gelişimi ve doğru akademik alışkanlıkların kazandırılması çerçevesinde yürütülen rehberlik programı, veli ve öğretmenlere de öğrencilerin gelişimi konusunda müşavirlik vermektedir.

lise öğrencilerimizle fen bilimleri dersine temel oluşturacak şekilde, yaş seviyelerine göre etkinliklerimizi uyguluyoruz.

Öğrencilerimiz hikayeleri canlandırarak, duyguları tanır, olaylar arasında ilişki kurar. Böylece problem çözme becerilerini geliştirirler